Glädje, kvalité och hållbarhet

Glädje, kvalité och hållbarhet

Nyhet

Årets mingelfest för kvalitetsnjutare

Den 4 augusti arrangerades det femte Hamnkalaset i Norrtälje. Dagen bjöd på varierande väder med sol och skurar om vartannat. Över tusen Norrtäljebor och sommargäster vimlade runt bland de många aktiviteterna som dukats upp. Som alltid var stämningen god och glad.

Årets nyhet – kvalitetsnjutarloungen – lockade fler än 180 besökare. Här fick nyfikna gäster svar på frågor om de nya bostadskvarteren i hamnen och bjöds på smarriga galetter från Norrtäljebaserade Crêperiet och lokalproducerad öl från Västergården Bryggeri. Att kvalitetsnjutare flockades i loungen var ingen överraskning för arrangörerna. Bostadsutvecklarna i Norrtälje Hamn har identifierat några gemensamma kännetecken hos de blivande hamnborna, exempelvis att de lockas av havet och lugnet med stan inom räckhåll, vill ha hög kvalitet i hemmet och unnar sig gärna. Så växte begreppet kvalitetsnjutare fram.

Hanna Johansson, infödd Norrtäljebo, var en av besökarna i loungen:
– Jag stortrivs i Norrtälje och ser med spänning fram emot att hamnkvarteren ska bli klara. Vi har precis fått vårt första barn och tog oss till kvalitetsnjutarloungen för att se hur bostäderna kan passa oss. Planeringen ser väldigt bra ut med generösa umgängesområden och snygg design.

– Sen var jag sugen på att prova de där goda plättarna och få en kvalitetsnjutarpåse med mig hem, erkänner Hanna med ett förläget skratt.

Kvalitetsnjutarloungen gjorde premiärsuccé på årets Hamnkalas. Tältet besöktes av 180 gäster som bjöds på galetter, lokalproducerat öl och fina kvalitetsnjutarpåsar.

Kort om Norrtelje Musteri

Plats: Estunavägen 65, Norrtälje
Öppettider: Se Norrtelje Musteris Facebook för exakta öppettider
Kontakt: www.facebook.com/norrteljemusteri
Övrigt: Norrtelje Musteri startade 2017 och har idag cirka 40 återförsäljare. Hela tillverkningsprocessen av musten sköts av Katarina själv. Det tar cirka 1,5 timme att pressa ett halvt ton äpplen

Om Katarina Holmberg

Bor: I centrala Norrtälje
Antal år bosatta i Norrtälje: Katarina flyttade hit 1989 från Lund
Yrke: Startat och driver Norrtelje Musteri. Innan dess har hon bland annat jobbat på Säpo
Katarinas tre bästa Norrtäljetips:
1. Självklart ett besök hos Norrtelje Musteri.
2. Färsna Gård är trevligt för både stora och små med alla djuren och deras fik som heter REKOmmenderas.
3. Riddersholms Naturreservat är otroligt vackert! Och när man ändå lämnat centrala Norrtälje och begett sig ut till Rådmansö så får man inte missa Rådmansö Bageributik i Södersvik. De har de absolut godaste surdegsbröd jag ätit och helt rätt så belönades de även med två guldmedaljer vid årets SM i mathantverk.

Jag är en kvalitetsnjutare

och vill stå med på inbjudningslistan till guldkantade events, vara med i VIP-utlottningar och få information före alla andra om Norrtälje Hamn. Skick